TWÓJ KOSZYK

Koszyk jest pusty
 
Ponieważ pozycja posiada kilka form dystrybucji, proszę wybrać jedną z poniższych:
ksiazka tytuł: Kuchnia rosyjska autor: Praca zbiorowa
FORMY I KOSZTY DOSTAWY
  • 0,00 zł
Produkt w wersji cyfrowej - więcej informacji tutaj

Kuchnia rosyjska

Wersja elektroniczna (brak aktualizacji)
Wydawnictwo: Artemis
ISBN: 978-83-7772-240-4
Wydanie: 2011 r.
Język: polski

Dostępność: dostępny
6,40 zł 5,80 zł
eKsiążka (Watermark)
EPUB
MOBI

<p>Dla większości z nas <strong><em>kuchnia rosyjska</em></strong> może kojarzyć się przede wszystkim z daniami takimi, jak bliny, pielmieni czy ruskie pierogi. Jednakże w tak rozległym kraju jak Rosja bogactwo wszelkich potraw jest znacznie większe niż krążące o tej kuchni schematy. Główną rolę na rosyjskim stole odgrywają dwie potrawy, o których mówi słynne przysłowie:„szczi i kasza - żywicielki nasze". Pierwsza z nich to zupa jarzynowa, najczęściej z kapustą jako głównym składnikiem. Kasza natomiast wchodzi w skład wielu farszów lub stanowi podstawę dań takich, jak słynna kasza guriewska. Legenda mówi, że minister finansów carskiej Rosji przygotował to danie dla uczczenia zwycięstwa nad Napoleonem.</p>

 

Newsletter

Newsletter
Zapisz Wypisz

Płatności

Kanały płatności

Księgarnia Internetowa Katarzynka Końskie akceptuje płatności:

  • płatność elektroniczna eCard (karta płatnicza, ePrzelew)
  • za pobraniem - przy odbiorze przesyłki należność pobiera listonosz lub kurier